БЛС ще представи позицията си по случая с починалото 3-годишно дете в София

Втората група участници в 28-та Национална антарктическа експедиция заминава за ледения континент

Отнемат деца без съд В Закона за социалните услуги “цъка нова Истанбулска бомба”

Кой е най-лесният начин да се изпокараш с всички на Коледа?

Климат, енергия и сигурност в новия световен ред В Европейския съюз процесите не могат да бъдат определени като стабилни и предсказуеми

Книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” беше представена в София

Фандъкова: В няколко района на София имаме проблеми с изгарянето на отпадъци 

Крадци отмъкват коли в София, докато собствениците им ги чистят от снега

Хиляди излязоха на протест срещу чешкия премиер Андрей Бабиш

Жълт код за гъста мъгла в 15 области на страната

Остава отцепена бензиностанцията на „Цариградско шосе“, в която се заби кола Движението по булеварда е нормално, няма опасност за хората в околността

Горещи снимки от почивката на Бела Хадид в Маями

Тръмп предупреди Русия да не се намесва в изборите в САЩ

Три коли изгоряха на паркинг в столичен квартал

Кметът на Перник предлага по-лек режим на водата за празниците

Митрополит Киприян призова: Отстоявайте вярата, оттеглете конвенцията В аулата на Софийския университет аплодираха владиката

Горко на ония, които доброто считат за зло, а злото за добро. Тези библейски слова припомни в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” старозагорският митрополит Киприян. Той пристигна на дискусията за Истанбулската конверниця, организирана от председателя на НС Цвета Караянчева, с още десетина представители на Българската православна църква.

Киприян припомни позицията на Светия синод от вчера като заяви: Истанбулската конвенция отваря вратата към морален разврат, предупреди Киприян. Той повтори, че в текста на английски понятието „джендър“ е разграничено от понятието „пол.

Чрез употребата на понятието „джендър“ се въвежда една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж и като жена, каза той. Според тази идеология биологичният пол няма значение за човешката идентичност, а представлява диктатура на природата над човека. Това отрича основната библейска мъдрост – и сътвори Бог човека по свой образ, като мъж и жена ги сътвори, продължи Киприян.

Регламентите на конвенцията, свързани с въвеждане на стереотипни роли на пола са против установените от Бога роли в семейството, добави той.

Киприян призова – конвенцията да бъде оттегена, а българският народ да отстоява своята вяра, която го е съхранила. След изявлението си той се прекръсти и връчи на Цвета Караянчева позицията на БПЦ. Веднага след това Киприян и митрополитите Йоан Варненски, Николай Пловдивски, Григорий Търновски, главният секретар на българската патриаршия епископ Герасим и останалите духовници от БПЦ напуснаха залата, която ги аплодира. От последните редове станаха на крака, скандирайки „Браво”. Жени изтичаха да целунат ръка на Киприян.

Във форума проведен в аулата на Софийския университет участваха омбудсманът Мая Манолова, правосъдният министър Цецка Цачева, представители на католическата и евангелската църква, представители на вицепрезидента Илияна Йотова, представители на Уницеф, посланикът на Великобритания Ева Хопкинс .

Очаквайте подробности

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.