Митрополията в Сливен призова прокуратурата да се самосезира за скандалните брошури

Сливенската митрополия призова прокуратурата да се самосезира за скандалните брошури, които бяха разпространени в някои училища. "В края на февруари стана известно, че в 5 областни града, в това число и в Ямбол, се е разпространявала брошура с позорни и безнравствени фотоси с аморално съдържание, пропагандиращо хомосексуализма сред учениците", се заявява в официално становище на митрополията.

"Тъй като град Ямбол се намира в диоцеза на Сливенската епархия, Сливенската митрополия не може да остане безразлична и безмълвна на тази антиморална хибридна агресия над деца. Загрижена за моралните устои направославните християни и на православното християнско семейство в епархията, митрополията остро осъжда разпространителите на тази брошура сред децата и призовава прокуратурата да се самосезира на основание чл.155 Б, ал.1 и ал.2, т.2 от Наказателния кодекс", се казва в становището.

Тези текстове предвиждат лишаване от свобода до 5 години за склоняване на малолетни лица към участие или наблюдение на действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол, включително и в случатие, които е използвано положение на зависимост или надзор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони