Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

„Алфа Рисърч“ измери слаба подкрепа за обединение срещу действащи кметове на балотаж

Михаела Маринова: Викам по мачове с другите футболни съпруги Будя звяра в себе си, когато изляза на сцена, казва поп изпълнителката

Михаела Маринова завършва поп и джаз пеене в НМУ „Любомир Пипков“, а от 2017-а следва Музикално-сценична режисура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Кариерата й на поп певица тръгва успешно след „Х Factor“. Става едно от избраните 4 момичета в отбора на Саня Армутлиева в третия сезон на шоуто. Стига до финала, на който пее в дует с Джеймс Артър, и се класира трета.

След края на формата става част от артистите на „Вирджиния рекърдс“. Пробива скорострелно с хитовите парчета „Стъпка напред“, „Не ти ли стига“, „Един срещу друг“, „Листата падат“ и „Tiempo”, а сега наред дойде новият й сингъл „Само теб“.

На 27 февруари 2017 г. стартира участието й в друг хитов риалити формат – „Като две капки вода“. Сред образите, в които се превъплъщава, са Адел, Ариана Гранде, Бруно Марс, Елвис Пресли, Софи Маринова, Петя Буюклиева и др. На финала на 29 май 2017 г., след изпълнението й на песента „My Heart Will Go On“ на Селин Дион, Михаела е обявена за победител в шоуто.

– Михаела, новият ти сингъл „Само теб“ вече е в ТОП 5 на най-въртяните песни у нас. Каква е историята зад създаването й?
– Музиката е на Моноар, с който направихме и „Tiempo“. Този път решихме освен английска, да има и българска версия на песента, а за текста на български се доверих изцяло на Любо Киров. Видеото е снимано в една доста тузарска къща в затворен комплекс край София и разказва за виртуалната любов. От онзи тип, в която още не си срещал човека, но вече сте си разказали живота взаимно в чата и не спираш да мислиш за него. Идеята е на режисьора Виктор Антонов-Рик и всъщност е доста актуална, защото хората масово търсят любовта онлайн, не на кафе в парка, не в бар. Социалният ни живот вече е в устройствата.

– Ти самата привърженик ли си на този тип общуване? Случвало ли ти се е да си пишеш с някого и да минат, да речем, два месеца до първата ви реална среща?
– Не, аз съм традиционалист и предпочитам да видя човека на живо тук и сега. Интуицията и първото впечатление никога не ме подвеждат. Имам светъл пример в лицето на родителите си, които са заедно от детската градина.
Скрити зад дисплеите на телефоните си, хората имат свободата да се впускат във всякакви измамни филми, стрелят с клиширани фрази, пренаписват си биографията. Предполагам, че мъжете в една такава среда могат да се представят за Супермен, а на живо да са скучновати и смешни роднини на Мики Маус. Този тип общуване сигурно е доста забавен, но не е моят.

– За да не те познава, един човек или трябва да е живял някъде другаде доста време, или просто да е остарял. Как би се представила на тази част от публиката?
– Аз съм едно скромно момиче, което буди звяра в себе си, като излезе на сцена.
Какво освен талант е нужно, за да си успешен изпълнител?

– Трябва идейното ти двигателче да работи на пълни обороти, да си любознателен и упорит. „Вирджиния рекърдс“ работи за мен, но ако аз нямам визия какво искам да ми се случва, как искам да звуча, ако не предлагам непрекъснато нови и нови неща, няма как да вървя напред.
– Какво искат от теб хората, които те разпознават на улицата? Кой е най-интересният подарък, който си получавала от фен?

– Искат автографи, прегръдки. Правили са ми страхотни колажи от снимки, които светят. Не говоря за нещо, украсено с флуоресциращи бои, а с истинско осветление, много е красиво.

– Много от младите изпълнители са критикувани за текстовете им, ти внимаваш ли какво послание отправяш?
– За мен текстът в една песен е супер важен. Не бих пяла за нищо повърхностно и пошло. Стремя се всяка фраза, която излиза от мен, да е близка до реалния ми изказ. Не върви Михаела Маринова да изпее нещо от типа: „Пич, метни ме на капака на колата“, например, нали?

– Може ли да се каже, че си открила любовта?
– Чувствам се щастлива с Александър, той ме допълва. Обича музиката ми, аз викам по трибуните на мачове с другите футболни съпруги. Нямам проблем с разстоянията, когато е на лагер. Той самият стана по-добър спортист, откакто сме заедно. Намерили сме много приятно равновесие един в друг.

– Какви грижи полагаш за външния си вид?
– Майка ми ме зариби по фитнеса, тя е маниак от пет години. Имам си нещо като домашна зала за тренировки и правя предимно упражнения за издръжливост, със собствено тегло. Чух Бионсе да казва в интервю, че пее, докато кара колело, и така регулира дишането си. Опитвам се да правя същото. Обичам да си пускам дзен музика вкъщи и така разпускам.

– Би ли се снимала за еротично списание?
– Бих си направил фотосесия тип „Виктория сикрет“, в която голотата е елегантна.

– Най-абсурдната клюка, раздухана по твой адрес?
– Че съм дете на Софи Маринова и Веселин Маринов!

 

Мика Зайкова: Глобалната рецесия вече е факт

Инфлацията, както и да я изглаждат, върви нагоре и българите ще обеднеят, категоричен е финансовият експерт

Мика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 г. в София. Завършила е ВИИ “Карл Маркс”, специалност “Народностопанско планиране”. Има следдипломна квалификация по организация на управлението. Доктор на икономическите науки. Понастоящем е икономически експерт в КТ „Подкрепа“. Работила е като началник на управление в Министерство на промишлеността. Ползва руски, английски и немски език.

– Г-жо Зайкова, напоследък все по-сериозно се заговори за световна финансова рецесия. Имаме ли повод за притеснение?
– Глобалната рецесия вече е тук. Основните индикатори са следните – поне две последователни тримесечия спад на ръста на икономиката, увеличаване на външния дълг и, разбира се, проблеми на пазара на труда, както и въздържане на инвеститорите от инвестиции. Ако погледнете американската икономика, ще видите, че засега растежът все още се задържа, но по нея има много неприятни сигнали и те са съчетани с един невероятен финансов балон, какъвто е външният дълг на Щатите – само за година той е нараснал с 3 трилиона. Това означава, че в страната нещо не е наред. При китайската икономика нещата са още по-зле, защото там имаме ускорено намаление на ръста на БВП. Има девалвация на местната валута и китайската икономика изпитва сериозни затруднения поради търговската война с Щатите. В Япония също нещата не са по-добри

Японската централна банка е събрала активи и парични средства, които са равни на цялата японска икономика. Там от 20 години има застой и отрицателна инфлация. В Европа пък нещата са изключително трагични. В Германия, която е моторът на европейската икономика, имаме явна рецесия.

– Тази рецесия ще бъде ли същата като през 2007-2008 г. или ще е по-сериозна?
– Сега навлизаме в глобална рецесия. През 2007 г. имахме проблеми само в Европа и Америка, но в Азия нещата не стояха така. Тогава се намесиха централните банки като намалиха лихвите и изкупиха значително количество облигации и акции, за да стабилизират икономиката. От 8 години Европейската централна банка прави отново тези упражнения, но очевидно те са без резултат. Налага се националните правителства да преминат към фискални стимули, т.е. да се улесни бизнеса.

– Каква е ситуацията в България?
– При нас все още няма сериозни индикации, но ние не спираме да увеличаваме външния си дълг. Освен това при задаваща се рецесия всички трупат буфери, а ние не изпълняваме капиталовите разходи, заложени от бюджета. Този измислен излишък в края на годината идва не от повечето данъци или ръст в икономиката, а от факта, че ние сме похарчили вместо три четвърти от капиталовите разходи, които биха родили БВП, само 10% от тях. Освен това по данни на БНБ от България са изтекли капиталови инвестиции за половин милиард евро. Голяма част от БВП се формира от износа, а когато нямаш капиталови инвестиции, не продаваш продукти с добавена стойност, а продаваш суровини и материали и резервни части, нещата се влошават. Нашият основен партньор е Германия, а нейното производство върви надолу.

– Как ще се отрази тази рецесия на обикновените българи?
– За разлика от ниската инфлация, която очаква еврозоната, за нашата страна не е така. За България инфлацията, както и да я изглаждат, върви нагоре и българите ще обеднеят. България за производствени нужди купува най-скъпия ток в Европа, поради машинации и картелни споразумения на фондовата борса за електроенергия. Всички работодатели реват от това, но да сте видели нещо да се е променило? Високата цена на електроенергията, която е елемент на всяка себестойност, ще влезе в цената на всяка стока, която българинът ще купува. Освен това ние изтрепахме всичките си домашни животни. Това означава, че ще купуваме вносни продукти и ако има мита, нещата ще станат много неприятни. Третото изключително важно нещо е, че още следващата година нашият газопровод ще пресъхне, защото Русия ще престане да пуска газ през Украйна, а ние не сме решили доставките на газ за нашите централи. Ако продължаваме да горим пепел и въглища, за които плащаме безумни пари за вредни емисии, токът на българите ще стане много скъп. Ще купуваме втечнен газ, само че инсталацията за него е в Гърция. Газопроводът за втечнен газ го няма никакъв. Нещата са изключително тежки и това неминуемо ще доведе до поскъпване на всичко.

– Кои са най-големите рискове пред растежа в Европа през следващите години?
– Най-големи са външните рискове – търговската война, войната в Иран, който е най-големият производител на петрол. Да не говорим, че Тръмп обърка целия свят. Когато имаше търговско споразумение, митата бяха или на най-ниско ниво, или просто ги нямаше. А сега при наличие на мита ще се вдигнат цените на всичко. Друг фактор е брекзитът, той е голям проблем, особено без сделка, защото се нарушават изключително много споразумения. Лондон беше финансовото сърце на Европа, а сега Макрон се бори за едно, Меркел за друго, ще се изпотрепят, но нищо не решават. Новата Европейска комисия е в насипно състояние. На нея й трябва време да се структурира. Никоя държава освен Германия няма план за действие по време на рецесия. Да не говорим за нашите, които си мислят, че всичко, което лети, се яде. Крайно време е да седнат и да направят сериозен план за фискални стимули. Още повече, че ние нямаме фискален резерв и си харчим т.нар. измислен излишък за глупости. Даваме на тоя 5 милиона за стадионче, на оня за друго, а трябва да се дават пари за висока технология, цифровизация, роботизация, нещо, което ще произведе стока с високо добавена стойност. Ако продължаваме да продаваме злато, жито и други полупродукти, никога няма да забогатеем.

 

И още в новия брой на „Жълт Труд“…

Габриела Василева се сдоби със съпруг политик

Любо Нейков заема мястото на Слави Трифонов

Тодор Живков искал да сме „мини-ФРГ“

Светлана Гущерова разпуска на остров Миконос

Теди Бургазлиева долетя от САЩ за сватба

Марка бельо носи името на Катрин Вачева

Емануела е бясна на новата на Динев

Гаджетата донесоха милионите на Тейлър Суифт

Д-р Митко Ригов: Метаболизмът зависи и от здравия сън

Черният дроб влияе на сексуалната активност

Какво е погубило доисторическите цивилизации

Сватбеният танц е изненада, която гостите ще запомнят

 

ТЕЗИ И ОЩЕ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ “ СЕПТЕМВРИ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.