Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Михаил Миков: Едно е да казваш, че си алтернатива, друго е да правиш реална политика

Аз не се изказах на Националния съвет, но се изказаха много хора със загриженост накъде върви БСП, коментира пред БНР Михаил Миков по повод проведения пленум на социалистите.

„Едно е да казваш, че си алтернатива и да се тупаш в гърдите до посиняване, съвсем друго е да правиш реална политика, която е различна от тази, която предлагат управляващите. Вчера (на пленума) се изказаха много хора, които са подкрепили госпожа Нинова на Конгреса, които са я подкрепяли и които смятам, че и сега я подкрепят, със загриженост за партията, включително в контекста на резултатите от последните местни избори и след парламентарните избори. Със загриженост, че няма нищо извънредно, за да се свиква извънредно заседание на Конгреса по два въпроса, които се знаят като минимум от две-три години. Значи има нещо различно, това беше тревогата, която беше заявена – и всички тези приказки за атаки, за хора, които не са “за” борба с корупцията, за хора, които са били отстранени от постовете си и тази измислена теза за коалицията с ГЕРБ“, коментира още Миков, който беше категоричен, че темата за коалиция или политическо сближаване с ГЕРБ не е актуална.

По думите му този въпрос е приключил с формирането на управляващото мнозинство, което няма нужда, освен там, където се изисква две трети мнозинство, от подкрепата на БСП. Така че това е една псевдотема, която трябва да очертае кръга на “враговете с партиен билет”.

Категорично няма настроения за сътрудничество и коалиция с ГЕРБ, подчерта Миков. „Така че този въпрос, аз мисля, към момента никъде не се коментира в партията – за коалиция с ГЕРБ – не е и възможно, не е и актуално, не е необходимо, на първо място, според мен, защото става въпрос за различни политики. Тази тема се вади само, за да се посочват с пръст тези, които имат различно мнение от ръководството.“, отбеляза той.

„И тази тревога е в много партийни членове и членове на Националния съвет, че политическите и организационните проблеми на БСП трябва да са на първо място, а не обсъждане на Бюджета, който в крайна сметка и по Конституция е прерогатив на управляващото мнозинство. Защото, ако не се приеме такъв Бюджет, който отразява политиката на управляващото мнозинство, правителството пада. А виждате, че такива очаквания към момента няма, даже и в БСП ръководството постави задача за подготовка за следващите местни избори“, коментира още бившият лидер на социалистите.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете