Михаил Миков: Левицата ще се яви разединена на президентските избори

Михаил Миков

"Левицата ще се яви разединена на предстоящите президентски избори – ще има повече от две кандидатури вляво". Това заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков пред БТВ.

Според него въобще не е трябвало да се стига до разговори между БСП и АБВ, тъй като от месеци са ясни позициите и на двете партии, а те се разминават. Той напомни, че при допитването сред избирателите на БСП повечето от тях са посочили, че искат широка лява коалиция. По думите му лидерът на АБВ Георги Първанов последователно е налагал своето мнение за обеднени вляво, което не е в полза на БСП.

Бившият лидер на на най-голямата партия вляво смята, че Националният съвет на БСП трябва да се свика максимално бързо в тази ситуация, за да бъде спазен уставът.

Миков не изключва кметът на София Йорданка Фандъкова да е кандидатът на ГЕРБ за президент. Кандидатът на БСП ген. Румен Радев пък има шанс при една силна кампания, при която ясно трябва да артикулира политическата си платформа.

Михаил Миков смята, че „разводът” между АБВ и БСП е изглеждал доста сапунено драматичен, а е трябвало да стане по-елегантно и по-дипломатично.

 

Коментари

Задължително поле