165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михаил Миков: Ще поставя въпроса за опашките на Дунав мост 2. Това е абсурдно, а решение има

Народният представител Михаил Миков посети Дунав мост 2 при Видин – Калафат в неделя след многобройни оплаквания от шофьори, че чакат за преминаване на границата между 8 и 11 часа, а опашката често достига до 6-7 километра.  С него бе и областният председател на БСП във Видин и председател на групата общински съветници в града Димитър Велков, информира пресцентърът на социалистическата партия.

unnamed-1

При разговорите му с чакащите в неделния следобед международни шофьори те потвърдиха за сериозността на проблема и споделиха, че през последните месеци ситуацията е една и съща и в делничните, и в почивните дни. Те остро негодуваха срещу нежеланието да се използва целият технически капацитет на граничния пункт, за да преминават по-бързо товарните автомобили.

„В момента има около 350 камиона, хората чакат между 8 и 11 часа и е абсурдно това да продължава повече. Явно е, че трябва да се вземат спешни мерки, да се усили капацитетът на Дунав мост 2, да се осигурят щатове, за да може да не стоят стотици хора, които се препитават от товарния транспорт, в подножието на Дунав мост 2”, каза народният представител.

„Никой не ни обръща никакво внимание. Това е срамота. Спим зад волана, чакаме по половин денонощие, а на нас ни плащат на изминат километър”, сподели един от шофьорите.

Колегите му коментираха, че не е изключено да има нови инциденти, като този от преди няколко дни, когато при скандал на граничния пункт изнервен турски шофьор отхапа пръста на български колега.
„Пътувам всяка седмица до Унгария и в последните месеци винаги е така. В началото нощем беше по-спокойно и се чакаше по 3-4 часа, но сега няма значение ден ли е, нощ ли е – стоим тук най-малко 8 часа и се придвижваме с 300-400 метра на час”, оплака се пред Миков тираджия.

Народният представител се ангажира да зададе въпрос в парламента и припомни, че преди 2 години са били  отпуснати 17 щата за гранични полицаи на пункта, но те са били иззети, а сега командироват част от състава на видинската гранична полиция границата с Турция. Това е причината на граничния контролно-пропускателен пункт да има още лента и кабина за проверка, но те да не се използват.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.