Михайлов: Подписах с "Левски" в името на клуба

Спортал

Последното попълнение на "Левски" Николай Михайлов разкри, че е приел офертата в името на клуба и няма намерение скоро да си тръгва, а мястото на отбора е минимум в групите на Лига Европа. Стражът добави, че постигнал споразумение със собственика Спас Русев в рамките на няколко минути.

"Проведох втора тренировка с "Левски", вкъщи винаги е хубаво, чувствам се супер - каза Михайлов. - С някои момчета се познаваме, с другата част - не. Запознахме се. Всичко върви по план. С всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Работим здраво, за да отидем там, където трябва да бъдем. За два дни е много трудно да усетя атмосферата. Като минат десетина дни, ще видим как са нещата. Това, което виждам, е, че има един сплотен колектив. Важното е да вземем трите точки през уикенда, да вървим мач за мач и да не губим точки срещу непретенциозни съперници. Програмата е в полза на "Левски" и не трябва да изоставаме от отборите на първите две места".

"Винаги съм казвал, че конкуренцията е здравословна. Има си спортно-техническо ръководство, то решава кой ще бъде в групата и кой ще пази. Работя по индивидуална програма, тренирам по два пъти на ден. Със сигурност няма да бъда готов за следващите два мача. Гледам ден за ден и седмица за седмица. Тук съм да помогна с каквото мога на другите вратари. Тук сме дошли в името на "Левски". Да помагаме и отборът да върви нагоре. Конкуренцията е здравословна. Това е хубаво. Работим яко и треньорите да му мислят".

"Не искам да казвам кога ще играя. Когато се чувствам готов и достигнем кондиционното ниво, което сме заложили с докторите и треньорите, тогава ще преценим на момента. Мисля, че едни 10 дни ще ми трябват със сигурност. Пет месеца само индивидуални тренировки и две седмици тренировки с отбор не е достатъчно. Като дойдат официалните мачове, трябва да съм готов на 100%. Не мога да рискувам със себе си, да рискувам с името на "Левски".

"Разговарях с "Левски" и преди две години, и миналото лято, а със Спас Русев в началото на това лято. Имахме различни виждания за нещата, но в момента и двете страни бяхме склонни да се разберем в името на "Левски" и да помогна с каквото мога. Естествено, че съм надъхан. Аз съм юноша на "Левски". Дошъл съм тук, за да помогна. Никога не е ставало въпрос колко ще ми е договора, при какви условия ще си тръгна, финансови параметри… Договорът се забави, защото имаше да се доуточнят някои неща с бившия ми клуб. В България всеки разбрал-недоразбрал, но пише всякакви небивалици. С г-н Русев се разбрахме за 10 минути. Рано или късно всеки се завръща в българската действителност. Всичко е съдба. Неслучайно съм се върнал. "Левски" има добри футболисти, треньори и специалисти. С подкрепата на тази велика публика се надявам следващия сезон да постигнем успехи. Защото ми звучи малко несериозно такъв велик клуб да няма трофей 10 години".

"Със сигурност трябва да се вземат мерки, защото мястото на "Левски" е всяка година да се бори за шампион и за купата. Да печели трофеи и да играе минимум в групите на Лига Европа, защото "Левски" е добър европейски отбор".

Снимка: SPORTAL.BG

Коментари

Задължително поле