Млада жена се скара с приятеля си, натопи го в полицията за несъществуващ грабеж

Снимка: Архив

При претърсване откриха наркотици в колата му

Полицаи от Районно управление на МВР-Созопол изясниха случай на подадена невярна информация за грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 01.19 часа вчера, 27-годишната И. Д. от София съобщила, че в близо до хотел в местността Буджака била застигната от непознат, придвижвал се с лека кола "Мерцедес", който ограбил дамската й чанта с лични документи и скъп мобилен телефон.

Предприети са бързи оперативно-издирвателни действия. Установен е посоченият автомобил «Мерцедес», със софийска регистрация, който е спрян около 2 часа, близо до бензиностанция край Черноморец, шофиран от 31- годишния софиянец И.П.

При претърсването на автомобила съобщените като ограбени вещи не са открити. Намерени и иззети са две топчета наркотични вещества – марихуана и амфетамин и при теста за употреба на дрога апаратът отчел положителна проба спрямо тези наркотици. Последвало задържането на столичанина и образуване на бързо полицейско производство срещу него.

Междувременно било изяснено е, че той е имал двегодишна връзка с 27-годишната И.Д., подала неверни данни за грабеж, посочвайки като извършител И.П. По първоначални данни малко преди сигнала двамата се скарали, мъжът си тръгнал от хотела, а жената му изпратила заплашителни съобщения с обещание да го предаде в полицията. При извършеното претърсване на обитаваната от 27-годишната софиянка хотелска стая, мобилният й телефон е открит.

По случая в РУ-Созопол е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България