Млада певица се обяви против насилието над жени

20-годишната Алекс Крумова пише текста на „Сянка“ на връх Монблан

Младата певица Алекс Крумова се обяви против насилието над жени с песента си „Сянка“. 20-годишната изпълнителка има за цел да покаже на малтретираните физически и психически дами, че тези проблеми не бива да остават неизказани и в сянка.

Темата за женското насилие не е чужда за Крумова, тъй като нейни познати са ставали свидетели на подобни случки. Поради тази причина тя решава този музикален проект да бъде посветен на тази тема. За създаването на „Сянка“ се вдъхновява, докато изкачва с родителите си най-високия връх на Алпите и цяла Западна Европа – Монблан.

„Едва дишах на толкова високо място. И изведнъж, не зная точно как се случи, музиката и идеята на текста сами изплуваха в главата ми. Припявах си парчето през цялото време докато слизахме. Когато се прибрах в България, заедно с композиторите на песента Петър Алексиев и Алекс Нушев и текстописката Йоана Мирчева оформихме проекта докрай. Сигурно на много от хората ще им се стори странно, дори налудничаво, но това е самата истина”, обясни пред „Труд“ Алекс Крумова.

В момента младата певица съчетава много дейности в своето ежедневие. Учи психология в Нов български университет и мечтае да се занимава с деца, като заедно с това намира време да учи пет езика и да ходи на уроци по пиано.

Коментари

Задължително поле