На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Млада певица спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени Победителката е Гергана Стоянова от Велико Търново

Младата изпълнителка Гергана Стоянова от Велико Търново е носителят на Гран при от осмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе в петък и събота в Павликени.

Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 40 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни. Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния.

Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място с награди планински кристал с гравирана в него триизмерна роза, както и поощрителни награди.

Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на 24-годишната Деница Денева от Търговище. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Кристина Неделчева от Габрово за изпълнението на песента „Птицата“. Шест млади таланти получиха специална награда – участие в конкурса “Stars of song” 2020 в румънския град Къмпулунг.

Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също директорът на международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, певците Йордан Марков и Драгомир Драганов, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева и хореографът и президент на СК „Зоки“-Велико Търново Зорица Радловска.

Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха заедно по време на „Вечер на приятелството“. На следващата сутрин децата и техните родители и музикални педагози имаха възможността да разгледат забележителностите на Павликени и местния зоопарк.

„Организираме „Нека да е лято!“ с много месеци усилена работа и с огромното желание да дадем сцена за изява на талантливите български деца“, обърна се към участниците кметът на община Павликени и патрон на конкурса инж.Емануил Манолов. Той благодари на професионалното жури, на служителите в общинска администрация и на музикалните педагози, които правят възможен конкурса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.