Млада търновка благодари с писмо до директора на полицията за намерен и върнат портфейл от полицай

Благодарствено писмо до директора на ОДМВР във Велико Търново ст. ком. Димитър Машов изпрати 20-годишната Ива Иванова. Повод за сърдечната благодарност на младата търновка е намереният и върнат от пътен полицай от Велико Търново неин портфейл с голяма сума пари и лични документи.

Неприятният инцидент се случил на 5 октомври тази година. Раничката, която носила, се скъсала и портмонето й явно изпаднало от нея, без да усети. Девойката разбрала за липсата на портфейла доста по-късно и успяла само да блокира двете си дебитни карти.

"В портмонето имаше 1000 лева и две дебитни карти, в едната от които - 5000 лева. Това бяха всички мои спестявания от работа на морето", разказва Ива Иванова.

Момичето завършило през 2017 г. Професионалната гимназия по туризъм, в паралелка "Ресторантьорство" и работило цял сезон в Черноморец по специалността. Освен това в портфейла й били и личната й карта, и шофьорска книжка. Вечерта на същия ден, към 22 часа, от полицията звъннали на отчаяната Ива и я поканили да дойде да си прибере портфейла.

Личната вещ на момичето пък открил 28-годишният старши контрольор Георги Василев от "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР в старата столица. Той се прибирал след тежка 18-часова работа и по случайност минал през същия парк. Тъй като в личните документи нямало телефонен номер за връзка, започнали да търсят контакт с Ива чрез компютърната база данни на МВР.

"Откритите телефони на сестра ми и родителите ми не били актуални", разказва още девойката, която е родом от свищовското село Овча могила, но нали са полицаи, успяха да ме откирят чрез леля ми", споделя момичето.

Ива Иванова веднага отишла до полицията и описала точно вида на портфейла и какво съдържа, след което си го получила обратно. Дни по-късно, развълнувана и впечатлена от благородната постъпка на младия полицай, тя написала благодарствено писмо до неговия началник и лично го занесла в областната дирекция във Велико Търново. Георги Василев пък получил устна благодарност пред своите колеги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България