На 20 май 2019 да почерпят

Ето ги финалистите в „Гласът на България“

Експлозия е избухнала в иракската столица Багдад

„Политическо чудо” на изборите в Австралия Управляващите спечелиха при прогнозирана победа за опозицията

Бойко Борисов обсъди с Хайко Маас актуални теми от двустранен характер, както и въпроси от дневния ред на Европейския съюз

Австрийската прокуратура се е отказала да започне разследване по отношение на Щрахе

Димитър Попов, бившият вратар на ЦСКА и „Левски“, ексклузивно пред „Труд“: Американската мечта е капан за балъци

Натура 2000 глътна хиляди частни имоти по Черноморието Заради фалшификациите на „еколозите“ местните не могат да се разпореждат със земите си

Президентът Радев: Срещите за нов главен прокурор са в отговор на обществените очаквания

Проверяват 19 къщи за гости в Сапарева баня

Белгия даде заявка да превъоръжава пехотата ни Куполите и оръдията на John Cockerill Defense имат жизнен цикъл до 50 г. при високо качество

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 май 2019

Швейцария затяга правилата за оръжията Изискваните от ЕС мерки бяха одобрени на референдум с 67% срещу 33% против

Калоян Паргов: София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не с това управление

Младежите на БСП в Търново настояват за нормални условия в детските градини

 

Младежите от БСП излязоха с официална позиция за условията в детските градини от община Велико Търново. Темата беше обсъдена на последното заседание на Младежкото обединение. Те дискутираха проблема с големия брой на децата в групите, където за 30 души се грижат двама педагози, а понякога и само един.

Според тях всичко това води до влошаване на образователния процес, от което страдат не само децата, а и учителите. Според младите социалисти не само педагозите, а и всички от персонала в детските заведения правят невъзможното, за да осигурят добри условия за децата. Това обаче не е достатъчно и зад техните усилия трябва да застане общинското ръководство, убедени са от Младежкото обединение на БСП. Ясна политика в това отношение обаче липсва към този момент.

Младите социалисти настояват за осигуряване на повече групи в детските градини и ясли, съответно привличането на подготвени специалисти, които да продължат добрите традиции във Велико Търново. Те дадоха пример с Германия, а в страни от Източна Европа, където в детските градини се обучават по 30 деца с петима учители.

Младежите от БСП засегнаха и проблема с таксите, които са непосилни за част от родителите. Те настояват за освобождаване от плащанията на тези семейства, чийто доход е по-нисък от официалния праг на бедността. Дискутиран беше и въпросът с липсата на достатъчно места в детските заведения и записването с връзки, което е публична тайна в обществото.

По време на заседанието беше поставен въпросът за закритите детски заведения през така наречения преход и обещаното строителство на детска градина в квартал „Зона Б“, което трябва да започне през следващата година. Младите социалисти коментираха още, че всъщност идеята за изграждане на детска градина в „Зона Б“ е още от 2003-та година, когато БСП я включва в предизборната си програма. Днес, 15 години по-късно, дясното управление на Общината стига до същите изводи, категорични са от Младежкото обединение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.