Младежите паднали от втория отбор на Люксембург

Със сензационна загуба от Люксембург с 0:1 тръгна националният отбор на България до 21 години в квалификациите за европейското първенство Италия 2019. Единственото попадение в Стара Загора в 90-ата минута вкара Лорис Тинели, играч на „Андерлехт“. Поражението е още по-фрапиращо, след като стана ясно, че скромните гости реално са играли със своя втори състав. Причината - селекционерът Мануел Кардони е бил лишен от 8 основни състезатели, получили повиквателни за първия отбор на Люксембург за световните квалификации с Беларус (1:0) и Франция (0:0).

Въпреки този факт, Антони Здравков, селекционерът на България, на свой ред също се оправда с отсъстващи играчи.

"Липсата на шестима футболисти оказа влияние върху самочувствието на отбора – заяви Здравков след мача. - Видя се, че в защита се справихме, но не и в средата на терена и в атака. Там куцахме най-много. Като цяло имахме превес, но не създадохме достатъчно положения. Голът им беше късметлийски, но не това е причината за поражението ни".

За „лъвовете“ това бе първи двубой, докато Казахстан и Люксембург вече са изиграли по 3. Лидер в класирането е съставът на бившата съветска република с 4 точки, загубил във вторник от Франция с 1:4. Следващият мач на „лъвовете“ е именно срещу Казахстан у дома на 6 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ