Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Младежи вилнеят с лопати и гребла в социален дом Обмислят закриването на центъра от семеен тип

В Центъра за настаняване от семеен тип в Смолян са деца с увреждания. ТРУД

Младежи от социалния Център за настаняване от семеен тип в Смолян на два пъти за две седмици вдигнаха на крак полицията в града.

Последният случай стана преди два дни, когато 14-годишен възпитаник на дома нападнал с гребло човек от персонала. Същото момче десетина дни по-рано се сбило с 16-годишния Махмуд Б. от центъра, който обаче го приклещил с хватка и почнал да го души. В резултат пострадалият дори загубил съзнание, но го спасили. През септември пък Махмуд нападна и удари с лопата по главата възпитателка, като й причини тежка контузия. След побоя той бил настанен в психиатрична болница, но наскоро се върнал в дома. Сега с него се занимава местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
14-годишният, който вилнял с греблото, е отведен с придружител в детската психиатрична клиника в Търговище, съобщи ръководителката на центъра Мирослава Карабиберова. В момента в дома се извършва проверка от служител на детска педагогическа стая и предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

Вчера стана ясно, че в общината вече са направени първи стъпки за закриването на дома. “Имали сме много инциденти там от неговото откриване до сега. Хора от персонала са удряни в гърба, замервани са със саксии, една от чистачките е влачена за косата по земята, готвачки са гонени с ножове, побой с лопата на възпитателка, множество сбивания между децата, като се стигне и до последните два случая.
Нежеланието на квалифициран персонал да работи в Центъра ни накара да пристъпим към закриването му”, коментира пред “Дарик” секретарят на общината Момчил Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

Отговорете