Два пожара са горели в пернишкия ТЕЦ „Република“

Арест за мъж, блудствал с 14-годишно дете на автобусна спирка В килията остават още дързък апаш и нарушител на забрана за домашно насилие

Гуляйджии трошиха, биха и платиха безчинствата си в балканско село

22 избиратели гласуваха на референдум да имат кмет Новият временно изпълняващ длъжността ще бъде избран от Общинския съвет в Попово

Проучване на “Барометър България”: Кабинетът “Борисов” излъчва стабилност

Еди Рама: Косово и Албания може да имат общ президент

Калоян Паргов и Христо Проданов ще проведат приемна за граждани

„Ислямска държава” пое отговорност за нападението в Дагестан

Спряха шофьор в София с 3.03 промила алкохол зад волана

Кметът на Благоевград положи венец пред бюст-паметника на Васил Левски

Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с “Бах среща Гершуин” За първи път правят специално озвучаване в ДКС за кристален звук

Във Варна ще обучават гимназисти по 7 нови професии Разкриват паралелки за бутикови модисти и съдебни служители

Започна срещата между Борисов и Орбан (СНИМКИ)

Сергей Лавров: ЕС разширява влиянието си с ултиматума „или сте с нас, или с Русия“

Пожар затвори временно ТЕЦ „Република” в Перник

Младежи готвят вечеря за 700 френски бизнесмена

Снимка: Висше училище по мениджмънт

Изискана вечеря за 700 представители на френски компании подготвят ученици и студенти от варненската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”, Института по кулинарни изкуства /ИКИ/ към Висшето училище по мениджмънт /ВУМ/ и Българската асоциация за кулинарна култура /БАКК/. Идеята дошла от роден туроператор, който се доверил на бъдещите майстори, а подкрепа за реализацията й осигурила местна кетъринг компания, обясниха от ИКИ.

Над 80 млади готвачи, ръководени от майсторите Петър Йоргов и Крис Жишк ще приготвят мегагурме от заешко роле, трюфели, еленска пастърма и “близалки” от гъши дроб, гарнирани със зеленчуци от органичните градини на ИКИ, а в поднасянето на изисканите блюда ще участват 50 бъдещи сервитьори.

“Това е първото в България мащабно събитие,  което ще бъде обслужвано основно от ученици и студенти. Младежите осъзнават отговорността си.  Идеята да поставим първокурсниците пред подобно предизвикателство е за да разберат дали този вид  работа е за тях. В същото време те ще имат възможността да впишат в автобиографиите си участието в тази ВИП вечеря, когато ги изпращаме на стаж в Европа”, уточниха от института. Преди дни 40 студенти от България, Хондурас, Нигерия, Литва, Колумбия и Уругвай започнаха обучението си там по първата в Източна Европа програма за хотелиерство и кулинарни изкуства. Курсът включва и практика в отличени със звезди “Мишлен” ресторанти в Европа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.