Младежи донесоха светлина на 185 самотни души от ямболски села

В дните около Великден младежи от Ямбол зарадваха самотни и болни хора. 185 души от 17 села и един старчески дом получиха торби с хранителни продукти. Те бяха лично доставени от гимназисти и студенти от Ямбол, прибиращи се за празниците.

Инициативата "Бъди човек" е национална и насърчава посещаването на възрастни и самотни хора на Коледа, Великден и Успение Богородично. Особено активна е ямболската група, която всеки следващ път успява да събере все повече средства от градската си кампания и така да може да посети все повече души. Тази година дарения пристигнали чак от Щатите. Там жена с корен от село Коневец събрала с приятели пари и така се включили в благородния акт.

Хората не се впечатляват толкова от препълнените торби, колкото от неочакваното внимание, което получават. И се отблагодаряват на посетителите си с великденски яйца, почерпки, целувки. Понякога пеят песни или проливат сълзи от радост. Изпитват затруднение да разберат как така получават помощи не от институции, а от самоорганизирани младежи.

За двайсетината доброволци най-ценни са историите, които научават, и тези, които те ще разкажат. Някои гласно, други - в социалните мрежи. Така на следващия празник (за осми път) още повече хора ще дарят средства и продукти и нови младежи ще поискат да се включат в селските обходи и специалните за тях срещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България