Младежи обсъждаха трафика на хора

В Центъра за работа с деца и младежи във великотърновското село Арбанаси в четвъртък се проведе превантивно информационна среща на тема „Трафик на хора” под надслов „Младите хора срещу съвременното робство”. На събитието присъстваха над 50 деца от клубовете в селата Арбанаси, Малки чифлик, Самоводене, Шереметя, техните уредници, както и кметовете на четирите села.
През първата част от мероприятието г-жа Ваня Ананиева – Секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора представи презентация по темата, като запозна децата с рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. Последва дискусия за това, как децата да разпознават рисковата ситуация, как да реагират и кого да потърсят при нужда.
През втората част от мероприятието се организира футболен турнир между отделните клубове, който премина под егидата на Съюза на пивоварите в България  и под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. Играха се три оспорвани мача, победител стана отборът на Арбанаси. Всички отбори получиха грамоти за участие.
Събитието се състоя по идея и покана на уредника на ЦРДМ – Арбанаси, г-жа Татяна Кръстева, като участие в организирането му взеха и уредниците от ЦРДМ Малки чифлик, Самоводене и Шереметя. Уредниците и децата от четирите клуба сърдечно благодарят на своите кметове, които помогнаха за осъществяването на срещата между клубовете, които бяха неотлъчно до децата през целия ден и ги подкрепяха във футболния турнир.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.