300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Лъжат с хапчета за подобряване на зрението Искат 69 лева за хранителна добавка

БГ агнешко, вместо новозеландско тази година

Младежи обсъждаха трафика на хора

В Центъра за работа с деца и младежи във великотърновското село Арбанаси в четвъртък се проведе превантивно информационна среща на тема „Трафик на хора” под надслов „Младите хора срещу съвременното робство”. На събитието присъстваха над 50 деца от клубовете в селата Арбанаси, Малки чифлик, Самоводене, Шереметя, техните уредници, както и кметовете на четирите села.
През първата част от мероприятието г-жа Ваня Ананиева – Секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора представи презентация по темата, като запозна децата с рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. Последва дискусия за това, как децата да разпознават рисковата ситуация, как да реагират и кого да потърсят при нужда.
През втората част от мероприятието се организира футболен турнир между отделните клубове, който премина под егидата на Съюза на пивоварите в България  и под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. Играха се три оспорвани мача, победител стана отборът на Арбанаси. Всички отбори получиха грамоти за участие.
Събитието се състоя по идея и покана на уредника на ЦРДМ – Арбанаси, г-жа Татяна Кръстева, като участие в организирането му взеха и уредниците от ЦРДМ Малки чифлик, Самоводене и Шереметя. Уредниците и децата от четирите клуба сърдечно благодарят на своите кметове, които помогнаха за осъществяването на срещата между клубовете, които бяха неотлъчно до децата през целия ден и ги подкрепяха във футболния турнир.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.