Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Младежи обсъждаха трафика на хора

В Центъра за работа с деца и младежи във великотърновското село Арбанаси в четвъртък се проведе превантивно информационна среща на тема „Трафик на хора” под надслов „Младите хора срещу съвременното робство”. На събитието присъстваха над 50 деца от клубовете в селата Арбанаси, Малки чифлик, Самоводене, Шереметя, техните уредници, както и кметовете на четирите села.
През първата част от мероприятието г-жа Ваня Ананиева – Секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора представи презентация по темата, като запозна децата с рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. Последва дискусия за това, как децата да разпознават рисковата ситуация, как да реагират и кого да потърсят при нужда.
През втората част от мероприятието се организира футболен турнир между отделните клубове, който премина под егидата на Съюза на пивоварите в България  и под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. Играха се три оспорвани мача, победител стана отборът на Арбанаси. Всички отбори получиха грамоти за участие.
Събитието се състоя по идея и покана на уредника на ЦРДМ – Арбанаси, г-жа Татяна Кръстева, като участие в организирането му взеха и уредниците от ЦРДМ Малки чифлик, Самоводене и Шереметя. Уредниците и децата от четирите клуба сърдечно благодарят на своите кметове, които помогнаха за осъществяването на срещата между клубовете, които бяха неотлъчно до децата през целия ден и ги подкрепяха във футболния турнир.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.