Младежи от с. Ново Паничарево са задържани за въоръжен грабеж на възрастна жена

Снимка: Архив

Двама криминално проявени младежи на 17 и 20 години от с. Ново Паничарево са задържани за извършен въоръжен грабеж спрямо 70-годишна жена от същото село, осъществен около 21.30 ч. на 15 март т. г. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас. 17-годишния И. А. и 20 годишния Н. Д., познати на полицията за множество извършени кражби, започнали да тропат по входната врата на самотно живеещата възрастна жена, като я уплашили и довели до силен стрес.

Взломили вратата и чрез заплахи и използване на физическа сила я привели в безпомощно състояние. Преровили къщата и след като още няколко пъти я заплашили с побой и убийство, пенсионерката била принудена да посочи къде държи портмонето си. Нападателите го отнели и видели, че в него се съдържала сумата от 60 лв. Заплашили жената още веднъж да мълчи и избягали от дома й.

В резултат на бързите и професионални полицейски действия на служители от Районно управление – Приморско и отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас са установени и задържани извършителите на жестокия грабеж. Отнетата парична сума е намерена и иззета, като извършителите посочили и мястото на изхвърляне на портмонето. Жената е прегледана от медицинско лице, като са констатирани драскотини по лицето и дясната й ръка, както и кръвонасядания по тялото. Спрямо И. А. и Н. Д. е образувано бързо полицейско производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право