Ротари клуб дари на Община Велико Търново проект за възстановяване на емблематичната зала във Военния клуб Театралният салон изгоря при пожар преди 5 години и от тогава е неизползваем

Правителственият „Фалкон“ с премиера Борисов на борда приземен ръчно на летище София

Търговец на гласове наказан с 11 месеца затвор условно

Велико Търново влезе като дестинация в каталозите на най-големия румънски туроператор

Деси Слава откровено за следродилната депресия Трябваше да отмине по-бързо, признава певицата

7 водещи архитектурни бюра подадоха проекти за реконструкция на пл. „Св. Неделя“

Руски военни се разположиха в американска база в Сирия (ВИДЕО)

Вандали откраднаха бастуна на Пенчо Славейков от статуята в центъра на София

Стефан Данаилов излезе от комата

Задържаха крадец на бебешка количка от жилищен вход

Владислав Горанов: Проблемът с фалшивите болнични не е само в България

Невиждани снимки на Андреа без фотошоп

Съдът в Перник разпореди повторно броене на бюлетините за общински съветници

Стефан на Гала с равносметка за последната година

Борис Джонсън няма да удължава транзитния период след Брекзит

Младежи от 8 държави идват в Арбанаси на обмен по „Еразъм+“ Организатор от българска страна по проекта е Центърът за етнически диалог и толерантност "Амалипе"

Центърът за етнически диалог и толерантност „Амалипе“, съвместно с партньори от Белгия, Унгария, Сърбия, Чехия, Румъния, Албания и Северна Македония, организират младежки обмен във Велико Търново на тема „Бъдете промяната! Младежки обмен за млади предприемачи”. Мястото на провеждане на младежкия обмен ще бъде в Арбанаси.

Целта на проекта е да развие предприемаческия дух сред младите роми и младите не-роми от селските и отдалечените райони. В детайли 40 млади хора и 8 лидери от 8-те държави ще се запознаят с концепцията за предприемачество, разработване на бизнес идея, създаване на бизнес и споделяне на собствените си опит и знания за това какво работи най-добре за създаване на бизнес и ставане на предприемач в ромски общности или в маргинализирани (географски или поради дискриминация) области. Младежкият обмен ще се проведе във Велико Търново, България. Освен че е седалище на Център „Амалипе“, Велико Търново е регион, който се е доказал като културна и духовна столица на България, където хора от различни етнически малцинства живеят в мир и уважение помежду си и където редица ромски и турски предприемачи могат да послужат, като успешни модели за подражание на млади предприемачи.

Друга причина за избор на Велико Търново е местният център за развитие на ромската общност, изграден от Център Амалипе, който ще помогне за организирането на посещение в общността, за да се срещнат участниците с местната ромска общност и да се запознаят с проблемите, които местните роми имат от първо лице.

Целта на проекта е да се развие предприемаческия начин на мислене на 40 млади хора и 8 лидери на групи от 8-те страни партньори. Да се подкрепят 40 млади хора и 8 лидери на групи от 8-те страни партньори при създаването на техните бизнес планове.

Да се подобрят уменията, необходими за продажба и насърчаване на бизнес на 40 млади хора и 8 ръководители на групи от 8-те страни партньори.

Обучение на 40 млади хора и 8 ръководители на групи от 8-те страни партньори за управление на бизнес;
Да се развие креативността и иновативното мислене на 40 млади хора и 8 ръководители в бизнеса чрез ролева игра, търговски симулации и дискусии с предприемачи.

„Целите на проекта подкрепят целите на Програма Еразъм +, включването на младежи в неравностойно положение в международната мобилност чрез развитие на граждански и предприемачески дух сред младите хора и включване на младите хора в неравностойно положение във всички фази на проекта“, казват инициаторите от Неправителствената организация.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.