В Анкара задържаха 1,4 кг от радиоактивния елемент Калифорниум

Красимир Вълчев: Учителската заплата трябва да превишава средната за страната

Румен Радев поздрави Владимир Путин за победата на изборите Да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество, написа българският президент

Пиян се прави на полицай от Брюксел

Автотърговец на съд, измамил клиент с 4000 евро

Борисов представи инвестиционните възможности в България пред делегация от Катар

Нинова: Кърджали е България. Изказването на Ердоган за Кърджали е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България Настояваме да се постави въпросът за обезщетението на тракийските бежанци

Великобритания и ЕС постигнаха съгласие за преходния период след Брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Младежка открита сцена за спектакли и концерти

Младежкото ток шоу „НИЕ“ на Национална университетска телевизия „Алма матер“, със съдействието на Българската национална телевизия, младежки неправителствени организации, Столична община и Асоциация за развитие на София ще търси ресурси за изграждане на Културен център, Младежка открита сцена за спектакли и концерти в Студентски град. Темата ще бъде дискутирана на 5 юни от 21,45 по БНТ2. Предаването е събрало в студиото ентусиасти с гражданска кауза да превърнат Студентски град в град на студентите.

На територията на Студентски град има пет университета и колежа, общежития за студенти и преподаватели почти на всички висши училища в София. Но едва ли се замисляме, че Студентски град е сред първите общини по брой увеселителни заведения, казина и дискотеки, но няма Студентски културен център, оформени кампусни зони и открити сцени за младежко творчество. Причината е свързана с реституирането на имотите и желанието на собствениците за лесна печалба.

Кметът на община Студентска Димитър Дилчев
Кметът на община Студентска Димитър Дилчев

Гости на предаването са: Васил Силяновски от Националното представителство на студентските съвети и председател на Студентски съвет към Софийски университет; Димитър Дилчев, кмет на община Студентска; Калина Христова, студент по право, живее в Студентски град; Марта Райхел, студент по изобразително изкуство в Националната художествена академия, живее също в Студентски град.

Разговорът за бъдещето на Студентски град е свързан с тъжната история на дискотека „Амнезия“. На мястото на съборената, незаконно построена дискотека, днес има Параклис, който ни напомня за студента по медицина Стоян Балтов, зверски пребит през далечната 2009 година. Затова и студентите-журналисти застават зад каузата Студентски град на студентите. Често пътят от амнезията до действието е труден и дълъг, но действието или дори въздействието, идва само тогава, когато знаем какво искаме и с кого можем да го направим.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.