Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

Младежки бизнес форум “Изгряващи звезди” 2017 подготвят във Варна

Снимка: Архив

Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от JA Bulgaria, тази година ще се проведе на 1-2 юни в комплекс Камчия, край Варна. В него 350 ученици и студенти от цяла България ще демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината и ще представят дейността си пред жури. Събитието се организира в партньорство с Община Варна и ще бъде част от проявите във връзка с инициативата “Варна – Европейска младежка столица” 2017.

Тази година общо 41 учебни компании се борят за приза „Най-добра учебна компания на България“. По време на форума своите бизнес разработки ще представят и 25 студентски екипа от цялата страна, които участват тази година в програмата JA Startup. Те ще се борят за приза „Най-добър студентски стартъп“ на JA, както и за редица награди в специални категории.

В журито ще се включат топ мениджъри от бизнеса, предприемачи и представители на държавните институции. Като институционални и бизнес партньори на JA ще връчат награди в специални категории Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия (НАНМСП), SAP, Societe Generale Expressbank, Coca-Cola HBC, Nestle и др. Евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев ще връчи награди в категорията „Предприемачи на бъдещето“ на една учебна компания и „Агропредприемачи на бъдещето“ на една студентска компания на JA – пътуване до столицата на Европа. Най-младият член на ЕП Андрей Новаков, с който JA реализира тази година проекта #StartupТворилница ще награди с пътуване до Брюксел един студентски екип от Техническия факултет на ЮЗУ Благоевград, където се реализира проектът.

Министерството на икономиката за трета поредна година ще избере най-добрия екип в рамките на своя конкурс за търговска марка „Брандико“, който се провежда в партньорство с JA България. Победителят сред учебните компании ще вземе участие в състезанието за „Най-добра учебна компания на Европа“ 2017, което ще се проведе в Брюксел, Белгия на 11-13 юли, докато една от компаниите при студентите ще спечели финансиране, възможност 6 месеца да ползва споделено пространство в София Тех Парк и консултации с професионалисти на обща стойност до 10 000 лв, осигурени от JA.

Официалното откриване на инициативата ще се състои на 1 юни в зала „Пленарна“ на община Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете