На 22 март 2019 да почерпят

Арестуваха бившия президент на Бразилия Мишел Темер за корупция

САЩ с нови шест ядрени бомбардировача в Европа Дни след като Русия обяви разполагането на сили в Крим

75-годишна швейцарка уби с нож 7-годишен ученик на улицата посред бял ден

Броят на загиналите при потъването на ферибот в Ирак достигна близо 80 души

„Зелените“ пробутват старо проучване Поредната фалшива новина от „еколозите”

Титаничен сблъсък между Ралица и Чилева за оставане в Hell’s Kitchen Оспорвана вечерна резервация, съмнения за саботаж и изненадващи похвали ни очакват в Кухнята на Ада тази вечер

Корнелия проби енергийния щит на Цветанов (обзор) Псалм 91 е разковничето на защитата

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 22 март 2019

Добър въпрос, уважаеми господин премиер

ЕС даде отсрочка за Брекзит до 22 май

Спор за наследство в основата на двойното убийство в Атина

Депутатът Емил Димитров: Държавата няма да строи данъчни складове

Доналд Тръмп: САЩ трябва напълно да признаят суверенитета на Израел над Голанските възвишения

Тръмп обръща НАТО срещу Китай

Младежки дом – Велико Търново дава стипендии на деца с талант и от семейства с нисък доход Местният парламент ще утвърди Статута за определянето и разпределянето на средствата

Статут за определяне и разпределяне на стипендии на деца, обучаващи се в различни форми за творческо развитие в Младежкия дом в старата столица ще утвърди на редовното си заседание местният Общински съвет. Стипендиите ще подпомагат деца, чиито родители са с минимален доход, както и деца с доказани творчески възможности, които се обучават в Младежкия дом.

Поименните стипендии ще се утвърждават от местния парламент ежегодно до края на юли по предложение на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта и Постоянната комисия по образование, наука и култура. Преди това през месец юни на текущата година директорът на Младежкия дом трябва да направи писмено предложение до двете комисии за поименни стипендии. Одобрените средства ще са за периода 1 септември – 31 август на следващата година.

Право на стипендии ще имат лица до 18-годишна възраст, а ако продължат да учат – до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20 години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.