Младеж влиза в затвора, правил секс с 13-годишната си приятелка

Пълнолетен, който консумирал любовна връзка с 13-годишната си приятелка, влиза в затвора за 6 месеца. Това постанови Районния съд в Търговище за А.А., който преспал с ненавършилата 14 години своя изгора, което според младежите може да е било нормално, но законът го определя, като престъпление, дори когато е доброволно и осъзнато. Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 2 до 6 години.

Любовната история между двамата младежи започнала още през 2016 г., когато момичето било на 12 години, а момчето на 18. Запознали се в двора на училището, където малката учела, а младежът се навъртал. Харесали се и започнали да се виждат. Момичето разказало как в деня, когато станало на 13 години, приятелят й дошъл специално да я поздрави. После заминал за чужбина. Връщайки се в края на 2017 г., двамата се срещнали и се разхождали. Било студено и решили да отидат в къщата на лелята на момчето в ромската махала. А.А. имал ключ за дома и влезли вътре, а после решили да правят секс. В случая няма изнасилване, а двойката решила да консумира връзката си. Останали заедно през нощта, а сутринта, прибирайки се у дома, 13-годишната разказала на майка си къде и с кого е била.

Така влюбеният се оказал с повдигнато обвинение. Той вече имал условна присъда за кражба, която възстановил и сключил споразумение. За това престъпление бил наказан с 5 месеца затвор, с 3 години изпитателен срок.

При произнасяне на присъдата по казуса с консумираната връзка, съдът е освободил младежа от предното наказание, което било за престъпление, извършено от него като непълнолетен. При настоящото пък имало многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

А.А. трябва да плати и 500 лв. разноски по делото.

Решението на съда, за наложеното наказание, подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право