Младеж, заставил момиче да набеди пъстрока си в изнасилване, жали присъда от 1 година условно

24-годишен мъж от Велико Търново жали пред Окръжния съд в старата столица наказание от 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок, защото принудил със заплахи момиче да набеди пъстрока си, че я е изнасилил.

Със своя присъда от 20 април тази година Районният съд във  Велико Търново признал подсъдимия Айгюн А. О. за виновен в това, че на 4 ноември 2015 г. заставил чрез заплашване непълнолетната Ж. Н. Г. да извърши нещо противно на волята й. Младежът накарал момичето да подаде жалба до Окръжна прокуратура – Велико Търново, че била изнасилена от Н. А. Н., който съжителства с майка й.

Магистратите от първата инстанция осъдили Айгюн А. О. на шест месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Със същата присъда, подсъдимият бил признат за виновен и в това, че като посредствен извършител, чрез непълнолетната Ж. Н. Г., пред надлежен орган на властта  чрез подаване на жалба до Окръжната прокуратура, набедил Н. А. Н. в извършване на престъпление като знаел, че е невинен.

Първоинстанционният съд постановил за това престъпление 1 година условно, както и на обществено порицание. Магистратите определили едно общо измежду наложените за двете деяния наказания, а именно по-тежкото от тях. Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано по въззивна жалба от защитника на подсъдимия и ще се гледа през идната седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право