Младеж от Павликени се нуждае от скъпо лечение

17-годишният Александър Маринов от Павликени се нуждае от средства за скъпо лечение. Преди около година лекари установили, че младежът страда от автоимунно заболяване, което поразява бъбреците.

"Имунната му система не разпознава бъбреците и ги атакува. След като се лутахме 4 месеца от лекар на лекар, решихме да идем на консултация в клиника в Турция. Там започнаха друга терапия, която стабилизира сина ми", обясни майката на Александър- Маргарита Маринова.

Терапията включва еднократни месечни вливания на Ендоксан, прием на ACE-инхибитори, омега-3-мастни киселини и други. След проведен 6-месечен курс Александър започнал да се чувства много по-добре, затова и семейството решило да продължи терапията в истанбулската болница.

При всяко ходене на Александър и семейството му в Турция се правят изследвания, според резултатите от които се назначават и вливанията. Сумите, нужни за тях, са непосилни за семейството. Затова то е открило дарителска сметка, има PayPal, профил в платформата Helpkarma, а кутии за дарения са поставени в обекти в Павкилени, Велико Търново, Свищов.

"До миналата година Сашо беше на индивидуална форма на обучение, но лекарите в Турция препоръчват да тръгне на училище, за да се съхрани психиката му. Само това искаме – детето ни да има пълноценен живот", споделя Маргарита Маринова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България