Младенов за 2 години в „Кайсар”

Стойчо Младенов подписа договор за 2 години с новака в казахстанския елит „Кайсар”. Договорът е парафиран по факса минути преди старта на мача „Славия” - ЦСКА (0:1). По този начин Младенов приключи и спекулациите, че е вариант за нов треньор на „червените”, с никой от които в последните месеци не е имал контакт.

Договорът с „Кайсар” е следствие от успешните пет месеца с друг казахстански тим „Атирау”. Там Младенов изпълни мисията отборът да не изпадне. „Атирау” много държеше да задържи Стойчо, но треньорът предпочете ново предизвикателство. Сезонът в Казахстан започва през март, но първите лагери са още през декември. Традиционно клубовете от страната избират Дубай или Анталия.

През миналия сезон „Кайсар” загуби само един мач и завърши седем наравно през целия сезон. Ръководството се цели в място в първата шестица в елитната дивизия.

С оставането на Младенов в казахстанския футбол трима от последните национални селекционери на България продължават работа в бившата съветска република. В „Астана” дубъл направи Станимир Стоилов, а в „Иртиш” е Димитър Димитров-Херо. И за двамата бе обсъждано да бъдат канени за завръщане в „Левски”, но всеки обяви, че си има добра работа далеч на изток.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ