Младенов отново избран за №1 в Казахстан

За втори път в първите осем кръга Стойчо Младенов беше избран за треньор №1 в традиционната класация на казахстанския футбол. Причина за признанието беше победата на неговия „Кайсар“ с 2:1 над вицешампиона „Кайрат“. За Младенов това също бе първи успех над гранда, откакто води „вълците“, а преди това „Атирау“.

Стойчо заслужи първата си награда за треньор на кръга заради нулевото равенство срещу хегемона „Астана“. Това е и единственият случай, в който бившият тим на Станимир Стоилов загуби точки през сезона.

„Кайсар“ е на шесто място в класирането, но само на три точки от втория „Тобол“. В последните седем двубоя тимът на Младенов има пет победи и две ремита.

Шампион на България с ЦСКА, „Левски“ и „Славия“ е най-новото попълнение в „Кайсар“. Доктор Иван Дойчев се присъедини към щаба на Младенов, след като досега работеше във втородивизионния „Локомотив“ (Сф). Известният медик работи със Стойчо при шампионските титли на ЦСКА през 2003 и 2008 година. Бе в „Левски“, когато отборът влезе в групите на Шампионската лига през 2006-а. А първата му титла е със „Славия“ от 1996 година.

В същото време драмите с Димитър Димитров и „Иртиш“ вероятно ще стигнат до ФИФА. Клубът уволни дисциплинарно треньора, защото не се явил на тренировка и мач. Но всъщност именно хора от „Иртиш“ не пуснаха Херо и помощниците му Георги Чиликов и Петър Колев на стадиона. Клубът твърди, че очаква писмено обяснение от българското трио, но решението за уволнението им е взето още преди последния двубой с „Жетсу“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ