Младен Маринов: Взели сме адекватни марки относно ситуацията в Близкия Изток

Снимка: Архив

МВР е взело мерки, които са адекватни на това, което се случва в момента в Близкия Изток, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов след заседанието на КСНС, свикано от президента, на което бяха обсъдени възможните рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнените отношения между Иран и САЩ след убийството на Касем Сюлеймани.

Министър Маринов уточни, че това са конфликти, които се отразяват не само на местата, където възникват, а при глобализацията на света имат отражение и в държави, които са по-отдалечени от зоната на конфликта.

Маринов коментира и акцията, свързана с водната криза в Перник . Той отбеляза, че се провеждат процесуално-следствени действия под надзора на Специализираната прокуратура. От доста време има проблем с питейната вода в Перник, през цялото време премиерът е уведомяван от мен и сме срещнали пълна подкрепа, обясни министърът. Маринов информира, че ще бъде извършен мониторинг и там, където има данни за престъпление, ще бъде докладвано на прокуратурата.

Нека колегите си свършат работата, апелира той. Министърът каза, че не може да потвърди за арести, тъй като в момента се извършват процесуално-следствени действия и трябва да се изчака те да приключат.

Коментари

Задължително поле