Младен Маринов за скандала с имотите: Всеки един сигнал се проверява, внушенията не работят добре за никого

Вътрешният министър Младен Маринов

"Всеки един сигнал се проверява, в това мога да ви уверя. С прокуратурата работим съвместно и резултатите са видими". Това заяви пред "Нова тв" министърът на вътрешните работи Младен Маринов относно скандала с апартаментите на властта.

"Законът за противодействие на корупцията е от една година. Хиляди на брой са декларациите, които се декларират. Всичко се проверява и към момента. Работим много добре с новата агенция. Те нямат полицейски правомощия, което означава, че ние трябва да имаме много добра координация с тях. В следствие на тази координация виждате много успешни примери", коментира още той.

По думите му КПКОНПИ има правомощия да разследва и министри. "Прокуратурата също може да разследва. При всеки сигнал се извършва проверка. В случая, това което излиза в медиите е сигнал. От практиката съм свикнал да изчакваме да свършат проверките, защото ако се работи с внушения – това не работи добре за никого. Ако има нарушение – всеки ще си понесе отговорността”, каза още Маринов.

Относно предложенията за нов закон за противодействие на корупцията, Маринов заяви: ”КСНС е съвещателен орган при президента. Аз като министър на вътрешните работи не мога да отнемам правомощия на Народното събрание, тъй като законите се приемат там. Моето лично мнение е, че ако един закон е работил успешно една година, то това не означава че е лош. Ако има нужда – може да се направи поправка. Не е добра практика при всеки проблем да пристъпваме към промяна на закона, защото хората се объркват”.

Коментари

Задължително поле