Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Младен Маринов: Предприети са всички мерки за защита на българските граждани

Предприети са всички мерки за защита на българските граждани. Това каза на брифинг в Съдебната палата главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов във връзка с терористичния акт в Манчестър и взетите мерки у нас.

„Незабавно от вътрешния министър беше свикан щаб, който се свиква при такива ситуации. На него присъстваха всички членове, които имат ангажименти и ресурс да работят по противодействие на тероризма. Обсъдени бяха заплахите, информацията, която имаме“, обясни той. „Щабът взе решение, което е публикувано на страницата на МВР, в такива случаи повече информация и от различни лица не бива да се дава“, посочи Младен Маринов.

„Към момента няма промяна на нивата на заплаха и не се налага промяна на нивата за готовност“, посочи гл. секретар на МВР. „Зелен код по отношение на страната, жълт код има за службите, които имат ангажимент по прилагане на полицейски правомощия. Код жълт остава за транспортната инфраструктура, говорим за аерогари и места, които се посещават от много хора“, обясни той. „Решението на щаба е публикувано, за да не създава излишна паника сред хората. Смятаме, че взетите мерки на този етап са достатъчни“, заяви Младен Маринов.

На въпрос за мерките на концерти и други подобни мероприятия той обясни: „До момента относно прояви, независимо какво се случва по света и има ли терористичен акт, винаги са се взимали достатъчно мерки. Всяко масово мероприятие крие своите рискове“. „Утре е 24 май – национален празник, предвидени са най-различни мероприятия, всички необходими мерки ще бъдат взети с оглед сигурността на гражданите“, каза още Младен Маринов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.