Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Младен Маринов: Предприети са всички мерки за защита на българските граждани

Снимка: Архив

Предприети са всички мерки за защита на българските граждани. Това каза на брифинг в Съдебната палата главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов във връзка с терористичния акт в Манчестър и взетите мерки у нас.

„Незабавно от вътрешния министър беше свикан щаб, който се свиква при такива ситуации. На него присъстваха всички членове, които имат ангажименти и ресурс да работят по противодействие на тероризма. Обсъдени бяха заплахите, информацията, която имаме“, обясни той. „Щабът взе решение, което е публикувано на страницата на МВР, в такива случаи повече информация и от различни лица не бива да се дава“, посочи Младен Маринов.

„Към момента няма промяна на нивата на заплаха и не се налага промяна на нивата за готовност“, посочи гл. секретар на МВР. „Зелен код по отношение на страната, жълт код има за службите, които имат ангажимент по прилагане на полицейски правомощия. Код жълт остава за транспортната инфраструктура, говорим за аерогари и места, които се посещават от много хора“, обясни той. „Решението на щаба е публикувано, за да не създава излишна паника сред хората. Смятаме, че взетите мерки на този етап са достатъчни“, заяви Младен Маринов.

На въпрос за мерките на концерти и други подобни мероприятия той обясни: „До момента относно прояви, независимо какво се случва по света и има ли терористичен акт, винаги са се взимали достатъчно мерки. Всяко масово мероприятие крие своите рискове“. „Утре е 24 май – национален празник, предвидени са най-различни мероприятия, всички необходими мерки ще бъдат взети с оглед сигурността на гражданите“, каза още Младен Маринов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете