Младен Маринов присъства на работна среща на тема „Устойчиви инициативи и партньорства – превенция за сигурност“

Вътрешният министър Младен Маринов в четвъртък присъства на работна среща на тема „Устойчиви инициативи и партньорства – превенция за сигурност“ във великотърновското село Балван. Първата част се състоя в Центъра за превенция и спорт.

Министър Маринов се започна с новото начинание за децата – Урок по родолюбие. Те показаха какво са научили за българската история, важните знаци на държавата и българските поети и писатели. След това бяха открити две нови площадки – за приложно колоездене и за оцеляване в природата, с демонстрации.

Министърът, заедно с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и представители на Министерството на вътрешните работи и други, засадиха по едно дръвче. Маринов изгледа с интерес и всички демонстрации на децата при оказване на първа помощ при пожар, правилно пресичане на пешеходна пътека и колоездене, и правилно боравене с огън на открито.

Той похвали организаторите за добрите инициативи и посочи, че този модел може да бъде разработен и приложен навсякъде в страната. Гости на събитието бяха и представители на Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, областните дирекции на полицията и пожарната, Съюз на българските автомобилисти – София, Областен съвет на Български червен кръст, Съюз на пивоварите в България, НВУ „Васил Левски“ и кметове на малки населени места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони