Младен Маринов: Простреляният полицай е в стабилно състояние

Снимка: Архив

Простреляният полицай е в стабилно състояние. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

По-рано днес служителят на 3 РУП Георги Йовчев бе прострелян в областта на главата, след като заедно със свои колеги се отзова на сигнал за буйстващ психичноболен младеж. При отварянето на вратата от страна на майка му, младият мъж стрелял с преправен газов пистолет и уцелил полицая в областта на главата. Той веднага е откаран в болница.

"В стабилно състояние е простреляният полицай. Куршумът не е засегнал кръвоносни съдове, така че да е имало опасност", обяви Маринов.

Стрелецът е задържан, като работата по изясняване на случая продължава.

Междувременно, от "Пирогов" потвърдиха, че състоянието на 34-годишния полицай е стабилно. На извънреден брифинг изпълнителният директор проф. Асен Балтов, съобщи, че униформеният има огнестрелно нараняване в областта на лицето.

"Състоянието за момента е стабилно, извън опасност за живота е. Бяха предприети спешни реанимационни действия, беше направен скенер по спешност, за да се види какво е състоянието му. Няма засегнати кости", обясни проф. Балтов. По думите му нараняването изисква допълнително наблюдение, хирургични интервенции и обработки, заради което пострадалият ще остане за лечение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право