Младен Маринов: Убитата в Русе телевизионна водеща е била изнасилена

30-годишната жена в Русе, която беше убита , е била изнасилена преди това. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов. „Изпратил съм в Русе най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става дума за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия. Беше извършен повторен оглед на мястото, фиксирани са и иззети множество находки, включително и генетичен материал“, каза още Маринов и посочи, че служители на института по криминология вече установяват ДНК профил.

„Работи се по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка – дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и свидетели, за да се стигне до извършителя. Работи се и с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално убийство“, коментира Маринов.

Попитан как ще коментира пътния инцидент, при който беше засегната жената на Волен Сидеров , Маринов отговори: „По отношение на ПТП-то е установено, че суданският гражданин е управлявал автомобила със свидетелство за управление, което не важи в България . За това му е съставен акт и автомобилът е дерегистриран и спрян от движение“.

Той посочи, че проблемът с оставките на министри винаги е отворен. „Оставката ми е в джоба, така че когато ми бъде поискана, съм готов да я дам, ако сме сгрешили. Разбирам реакцията на г-н Сидеров, защото е засегнат човек от неговото семейство, но не бива да прекрачваме закона в нито един случай“, коментира Маринов.

Във връзка с критиките на главния прокурор по отношение на „Икономическа полиция“, министърът отговори, че ги приема. „Главният прокурор е човекът, който има най-пълно наблюдение както върху дейността на полицията, така и на прокуратурата. И проблеми в едната води до проблем с целия процес по разследване на престъпната дейност. Така че аз ще направя анализ и ще предприема съответните мерки. Винаги съм изхождал от това дали човек е професионалист или не и всеки, който не отговаря на очакванията на бързина и качество на работа, ще отпада“, коментира Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България