Младите социалисти и депутати от БСП от Търново събираха пари за лечение на дете

Младите социалисти от Велико Търново и тримата народни представители от „БСП за България“ събираха средства за лечението на 1-годишната Бориса Досева. В Международния ден на детето те организираха благотворителен базар, където поставиха кутия за дарения.

417 лева са събрани от дарения, а заедно с предоставените от депутатите средства, сумата нараства над хиляда лева. През целия празничен ден базарът на младите соцалисти се радваше на вниманието на търновци. Те можеха да вземат за своите деца безплатно най-различни дрешки, играчки, учебни пособия и други необходими неща. Организаторите се бяха погрижили на щанда им в парк „Марно поле“ да има предмети за децата от всички възрасти, затова и интересът към третото издание на базара остана висок. Мнозина от посетителите пуснаха и стотинки и левчета в дарителската кутия за Бориса. Те бяха трогнати от историята на 1-годишното дете, което се бори с последствията от тежко заболяване.

Бориса е родена преждевременно, с екстремно ниско тегло от едва 850 грама. На деветият ден получава мозъчен кръвоизлив, който довежда до тежки структурни промени в мозъка на детето.

Лечението на Бориса се провежда в Болница за майчино и неонатологично здраве в китайския град Нанхай. До този момент са възстановени 50 процента от мозъка на малката Бориса. За лечението са необходими средства, които са непосилни за семейството. Трябва да бъдат проведени още няколко курса на лечение по 35 000 лв.

Необходимите пари за първия курс престой в Китай, който приключва скоро, беше събрана успешно. Дарителската кампания в момента събира средства за втория курс на рехабилитация, който трябва да започне през месец септември 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България