Младите социалисти под тепетата провокираха пловдивчани да търсят днешните будители

С нестандартна проява в Цар Симеоновата градина в Пловдив младите местни социалисти провокираха жителите и гостите на града под тепетата към размисъл за съвременното будителство и неговите проявления днес. Сред подредените пана с ликовете на народни будители и кратки бележки за тях бяха поставени и такива с въпросителни.

„Любопитният подход на експониране предизвика интереса на нашите съграждани и стана повод да поговорим за съвременните будители, които съумяват да запалят искрицата на доброто, желанието за знание и стремежа към себеизграждане”, разказа младият председател на БСП в район „Централен” Тодор Стоилов. „Това бе една инициатива за историческа ретроспекция, съчетана с днешния прочит за делата на Паисий Хилендарски, Васил Левски, Христо Ботев, д-р Петър Берон и други велики будители на България”, сподели народният представител и младежки лидер в Пловдив Теодора Халачева, която благодари на младежката структура в район „Южен” – инициатор на идеята за мероприятието.

Паната в умален вариант под формата на листовки бяха подарени от младите социалисти на пловдивчани по повод вчерашния празник. Младата активистка Таня Мачанова използва случая да предаде и посланията на Младежкото обединение в БСП – Пловдив. „Образовани младежи – интелигентен народ- силна държава” – в тази триада е заключен бъдещият успех на нашата родина”, каза тя. 1 ноември – Деня на народните будители, за Младежкото обединение в БСП – Пловдив е специална дата, която по традиция отбелязват с прояви като даряване на книги, благотворителни акции в помощ на млади таланти или мероприятия с образователна и културна цел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика