Саудитският престолонаследник обвинява Иран за нападенията в Оманския залив

Горещо време днес, температурите скачат до 34 градуса

България празнува Деня на йога

Днес е Петдесетница

Конгресът на БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

Дебели ли са зодиите?

На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Млади затворници издават вестник зад решетките

Момчета от Поправителния дом за непълнолетни към Затвора във Враца започнаха издаването на вестник. Изданието се казва „Младежки свят” и ще отразява живота на тийнейджърите зад решетките, както и събития и новини от света, които интересуват всички млади хора. Първият брой на затворническия вестник се появи ден преди 24 май.

„Вестникът е излизал преди години, но след това е спрял. Възобновихме го и организирахме и тържество послучай 24 май, защото училището в затвора носи името на светите братя Кирил и Методий. А науката е пътят, по който тези момчета могат да излязат от тежкото си положение и да намерят място в живота”, заяви шефът на Поправителния дом Светослав Пенов. В школото зад решетките се обучават 30 от всичките 34 момчета в Поправдома. Първолаци сред тях няма, но тази година един от учениците завършва 12 клас и ще бъде абитуриент. 19 годишният младеж се справя добре с науките и вероятно след три години, когато ще изтече наказанието му, ще кандидатства и във ВУЗ, споделиха преподаватели.

В киносалона на Поправителния дом младите затворници рецитираха стихове от възрожденски поети, разиграха хумористична сценка, а най-добрите в учението получиха награди. Гости на тържеството в затвора бяха зам. областните управители на Монтана Нина Петкова и Цветко Цветков, кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев, шефът на затвора във Враца комисар Ангел Кабатлийски, учители и общественици.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.