Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Млади затворници издават вестник зад решетките

Момчета от Поправителния дом за непълнолетни към Затвора във Враца започнаха издаването на вестник. Изданието се казва „Младежки свят” и ще отразява живота на тийнейджърите зад решетките, както и събития и новини от света, които интересуват всички млади хора. Първият брой на затворническия вестник се появи ден преди 24 май.

„Вестникът е излизал преди години, но след това е спрял. Възобновихме го и организирахме и тържество послучай 24 май, защото училището в затвора носи името на светите братя Кирил и Методий. А науката е пътят, по който тези момчета могат да излязат от тежкото си положение и да намерят място в живота”, заяви шефът на Поправителния дом Светослав Пенов. В школото зад решетките се обучават 30 от всичките 34 момчета в Поправдома. Първолаци сред тях няма, но тази година един от учениците завършва 12 клас и ще бъде абитуриент. 19 годишният младеж се справя добре с науките и вероятно след три години, когато ще изтече наказанието му, ще кандидатства и във ВУЗ, споделиха преподаватели.

В киносалона на Поправителния дом младите затворници рецитираха стихове от възрожденски поети, разиграха хумористична сценка, а най-добрите в учението получиха награди. Гости на тържеството в затвора бяха зам. областните управители на Монтана Нина Петкова и Цветко Цветков, кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев, шефът на затвора във Враца комисар Ангел Кабатлийски, учители и общественици.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.