Баща наркоман намушка с нож 7-годишното си дете във Варна

Премиерът Борисов: Много правителства работиха за отпадането на мониторинга, всички трябва да са доволни

Банката за развитие посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Млади изследователи от Стопанската академия в Свищов с разработки в Деветата докторантската научна сесия

Традиционната за Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов Докторантска научна сесия, за девета поредна година даде възможност на младите изследователи да представят свои научни разработки, които се публикуват в специалното издание Годишен алманах „Научни изследвания на докторанти”. Форумът, организиран от редакционния съвет, откри главният редактор на изданието, доц. д-р Стефан Симеонов.

В научната сесия участваха докторанти от трите форми на обучение – редовна, задочна и самостоятелна. Своите студии и статии те представиха в три паралелно работещи секции, формирани тематично по научни области. В състава на журитата бяха доц. д-р Тодор Кръстевич – зам.-ректор по научноизследователска и проектна дейност, членовете на редколегията на Годишен алманах, декани на факултети, ръководители на катедри. Докторанти се изявиха в областта на финанси, макроикономика, застраховане и осигуряване.

Участие взеха 87 докторанти от академията. Представени бяха изследвания в областта на контрола, анализа и счетоводството. Докторантите презентираха разработки, свързани с отраслите, мениджмънта и маркетинга.
По предложение на проф. Георги Иванов, в тазгодишното издание на форума бе внесен конкурсен характер и журитата отличиха с награди най-добре представили се трима докторанти във всяка от трите секции. Първенците бяха наградени със специално изработен плакет, грамота и книги.

Представените разработки ще бъдат публикувани в предстоящия брой на академичното печатно издание Годишен алманах „Научни изследвания на докторанти”, което ще бъде отпечатано през идната година. За публикуване в докторантския алманах през 2016 г са предложени общо 64 изследвания с формат на „студии” и „статии”, които представят съществени части от дисертациите, разработвани от докторантите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.