Млади красавици завладяват поп музиката

Камила Кабейо, Зара Ларсон и Дуа Липа трупат милиони стриймвания с дебютните си парчета

Залагат на социалните мрежи, за да промотират проектите си

Млади красавици на възраст между 20 и 25 години завладяват световната поп сцена с дебютните си парчета. Изпълнителките Камила Кабейо, Зара Ларсон и Дуа Липа са сред най-изявените представители на новото поколение музикални звезди, които използват почти изцяло социалните мрежи, за да популяризират творчеството си пред голяма аудитория.

Едни от първите им песни, предназначени за световния пазар – Crying In The Club, Lush Life, Be The One, се превърнаха в световни хитове и натрупаха милиони стриймвания в онлайн пространството. Следващите им проекти оправдаха очакванията не феновете и някои дори станаха по-популярни от “предшествениците” си.

Такъв е случаят с Камила Кабейо, чийто втори самостоятелен сингъл Havana се превърна в най-големия й хит до момента. През изминалата седмица песента достигна нови върхове в най-големите класации по света, благодарение на премиерата на официалното видео в ютюб. В САЩ Havana достигна втората позиция в подреждането на списание “Билборд”. Същото направи и в официалната класация на Германия, а във Великобритания, Ирландия и Канада достигна до №1.

Освен Кабейо, Ларсон и Липа, сред новите имена на световната музикална сцена се открояват и канадската поп изпълнителка Алесия Кара и американската рапърка с латино произход Карди Би.

Останалите талантливи певици

Бившето лице на Fifth Harmony

29-2-1Въпреки че Камила Кабейо дебютира като солов изпълнител през май тази година с песента Crying In The Club, кубинската красавица е позната на широката аудитория като лицето на момичешката група Fifth Harmony. Бандата бе сформирана в американския X Factor и изпълнява хитовете Worth It и Work From Home. През края на миналата година обаче Камила напуска групата, за да преследва соловата си кариера.

Русата сензация от Швеция

29-2-2Шведската красавица Зара Ларсон завладя класациите по света с първия си официален албум So Good. Въпреки че 19-годишната изпълнителка е позната в родната си страна още от 2013-та, нейният дебют в световен мащаб се състоя с песента Lush Life през 2016-та. От тогава до сега гласовитата певица може да се похвали с редица хитове като Never Forget You, Ain't My Fault, I Would Like и Symphony.

Англичанката с албански корени

29-2-322-годишната Дуа Липа е сред най-ярките представители на новата генерация поп звезди. Красавицата е родена в Лондон. а родителите й са албанци от Косово. Първият хит на певицата е Be The One, вторият сингъл от албум Dua Lipa. Най-голям успех в кариерата й до този момент обаче е парчето New Rules, което оглави класациите във Великобритания, Белгия, Ирландия, Холандия и др.

Алтернативната звезда

29-2-4Канадската поп сензация Алесия Кара се наложи на музикалната сцена като “алтернатива” на останалите млади изпълнителки, които добиват популярност и хитове чрез външния си вид. 21-годишната певица страни от светлината на прожекторите, избягва да дава интервюта и да говори за личния си живот. Въпреки това обаче може да се похвали с 3 последователни хита в САЩ и Канада от началото на 2017-та до сега.

Рапърката с №1 сингъл

29-2-5Американската рапърка Карди Би превзе най-голямата и популярна класация за сингли в света Billboard Hot 100 с дебютното си парче Bodak Yellow. Класическото рап парче остана на върха за 3 седмици, което е рекорд за жена в жанра. Карди става известна в САЩ с участието си в риалити предаването Love & Hip Hop, след което използва социалните мрежи, за да разраства фенската си маса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл