Млади майки, с децата си на ръце, нахлули в дома на дядо и го обрали

Снимка: Архив

Три млади жени от котленското село Градец ще бъдат изправени пред Окръжния съд в Сливен по обвинение за грабеж на 86-годишен дядо от Котел, извършен с употреба на сила, съобщиха от прокуратурата. Анушка Й. /26 г./, Ганка К. /24 г./ и Николинка Н. /27 г./ нахлули в къщата на стареца, съборили го на земята и откраднали 560-те лева от портмонето му. Свидетели на престъплението били невръстните деца на крадлите.

Сигнал за случая е получен от потърпевшия около 16,45 часа на 20 декември миналата година. Дядото разказал на полицаите в Котел, че го набили и обрали. Извършителките били установени и задържани незабавно. Когато ги хванали, част от сумата вече била похарчена. Остатъкът върнали на пострадалия. Установило се, че на въпросната дата трите пристигнали от близкото село и се наговорили да ограбят възрастния пенсионер. Най-голямата от тях, Николинка, и друг път била в дома на дядото. Работела на двора му срещу заплащане. Знаела, че той живее сам и че е трудно подвижен. Трите се промъкнали през отключената пътна врата на двора, с невръстните си деца на ръце. Влезли в стаята на дядото. Той седял на масата и се хранел. Майките оставили децата си на леглото му. И се нахвърлили върху стареца.

Започнали да го опипват, за да открият пари в дрехите му. Николинка го съборила на пода, заедно със стола. Другите две продължили с претърсването. Притискали го към земята, за да не мърда и да сломят опитите му за съпротива. Тогава открили портмонето с парите. Взели парите, децата си. Оставили възрастния мъж да стене на земята и спокойно излезли. Спрямо Анушка обвинението е по-тежко, тъй като е извършено в условията на опасен рецидив. Първото заседание по делото е насрочено за 16 юли.

Коментари

Задължително поле