Млади ротарианци помагат с концерт на "пеперудените" деца

Младежи от Интеракт клубовете във Варна готвят голям благотворителен концерт в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, за да помогнат на семействата с "пеперудени" деца.

От нелечимата генетична болест страдат около 100 българчета, чиято кожа е уязвима като крилце на пеперуда и непрекъснато се цепи.

За тях у нас няма оздравителни центрове, а денонощните грижи са оставени в ръцете на семействата им. За да ги подпомогнат, младите ротарианци призовават варненци да направят дарение или да отделят 6 лв. за билет за концерта "Разпери криле", насрочен навръх студентския празник - 8 декември.

На сцената във ФКЦ ще се изяват изгряващи певци от варненските училища, детската формация на ансамбъла по народни танци "Моряците", група "Шепот", Lady Hip Hop Зени Найденова, Студио "Театър" и др. Това е поредната благотворителна проява на младежите ротарианци, които за 2 г. успяха чрез концерти и базари за домашно приготвени изделия да съберат близо 5500 лв. в помощ на онкоболницата, на деца със синдрома на Даун и на Дома за медико-социални грижи в кв. Виница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони