Млади социалисти помагат на възрастни хора в навечерието на Коледа

В навечерието на най-светлите празници младите социалисти от столичния район „Лозенец“ проведоха дарителска кампания „Коледа за всеки“, подкрепена от Районния съвет на БСП – Лозенец.

Младежите събраха средства и закупиха коледни пакети с хранителни стоки и малки подаръчета за възрастни хора в неравностойно положение от района. През изминалите два дни социалистите обиколиха домовете на над 30 нуждаещи се, за да им подарят радост и искра надежда в дните преди Коледа.

Те бяха посрещнати с топлина и благодарност за грижата и вниманието, което отдават на поколенията преди тях.

„Разчитаме на Вас, младите. Трогнати сме от този жест“, каза Димитър Гергицов - един от хората, на които гостуваха младежите.

„Чувстваме се удовлетворени от кампанията, защото да даваш добро е най-големият подарък, който можеш да направиш. Искаме тази кампания да се превърне в традиция за нашата организация. Хората от района трябва да знаят, че винаги могат да разчитат на нас, защото наш дълг е да помагаме на всеки“, сподели Габриел Вълков, председател на Младежко обединение в БСП – Лозенец.

Николай Велчев, председател на Районния съвет на БСП – Лозенец пожела на всички весели празници и една здрава и успешна 2019 година.

„Това е най-малкото, което можем да направим за възрастните хора от „Лозенец“, които посетихме през тези два дни“, допълни той.

Младите социалисти планират да осъществят второ издание на инициативата през пролетта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България