Млади социалисти пуснаха в небето над София 141 бели, зелени и червени балона по случай 3-и март

Членове на младежката организация на БСП в столицата раздадоха и над 100 лентички с националния трибагреник на пристигащи и заминаващи на Аерогара "София"

По случай Националния празник на Република България Младежко обединение в БСП – София проведе инициативата "Народ на векове. Държава на терминали.", съобщиха от партията. Тя се проведе под формата на две събития.

По обед на 3-и март младежите се събраха на Моста на влюбените в София и пуснаха към небето бели, зелени и червени балони, чиято бройка отговаряше на годините, изминали от Освобождението на България от османско владичество – 141. На всеки един от балоните беше написано по едно българско име. Така младежите символично напомниха за милионите българи, "излетели" за чужбина, поради невъзможността на държавата да им осигури условия за достоен живот и развитие в родината.

"Тези балони ще полетят във въздуха, така както отлетяха хиляди наши сънародници и потърсиха своята реализация на запад", коментира Петко Димитров, председател на Младежко обединение в БСП - София.

След края на това събитие социалистите се отправиха към Терминал 2 на летище "София", където раздаваха лентички, образуващи трибагреника. Те подариха над 100 от тях на българи, завръщащи се или заминаващи за чужбина. Младежите си поговориха и с чужденци, пристигащи в страната, на които разказаха за Националния празник на Република България.

Социалистите пожелаха на всичи българи да са горди родолюбци, които помнят своята история и защитават традициите на страната си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България