„Младост“ с нов кмет за седмица

Владимир Клисуров официално напуска районната администрация

Временният кмет на “Младост” Владимир Клисуров подаде официално оставка и от понеделник излиза в отпуск за седмица. През това време районът ще бъде ръководен от последния възможен заместник на арестуваната за подкуп Десислава Иванчева – Румен Русев. Той от своя страна обеща, че ще пусне всички забавени преписки за строежи. Нещо, което Клисуров отказва да направи, защото не се чувства компетентен в тази сфера.

На извънреден брифинг Клисуров, който доскоро бе зам.-кмет, обясни, че е депозирал молбата си за напускане по електронен път до Йорданка Фандъкова, шефа на Столичния общински съвет Елен Герджиков и до самата Иванчева.

Клисуров и Русев признаха, че не знаят какво се случва, след като отпускът на първия изтече и той не се върне на работа. Причината е, че според нормативната уредба човекът, който трябва да приеме оставката, е Иванчева.

Хипотезата е, че СОС ще бъде принуден да назначи Русев за постоянен и.д. кмет. Но той не е фаворит на Иванчева. От ареста тя дори го обвини, че има роля в нейното задържане, което според твърденията й е “постановка”.

“Ситуацията е малко странна, защото по закон г-жа Иванчева още е действащ кмет, но е в годишен отпуск, заради ареста й”, каза Владимир Клисуров. Той бе категоричен, че няма капацитета да ръководи района и посочи Русев като професионалист в администрацията.

На въпрос на “Труд” какво ще обясни на Десислава Иванчева, когато излезе на свобода, Владимир Клисуров бе категоричен, че не предава доверието й и остава ангажиран за каузата за “Зелен Младост”.

“Според мен г-н Русев може да се справи, а аз не. Затова постъпвам така”, каза и.д. кметът.

На “Московска” 33 Йорданка Фандъкова потвърди, че е получила уведомление, с което Владимир Клисуров моли да бъде освободен от длъжност.

“Но това е изцяло в правомощията на Иванчева”, обясни Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България