Младши съдия и прокурор встъпиха в длъжност

Младши съдия Ненка Цветанкова и младши прокурор Красимира Ипократова встъпиха в длъжност в понеделник и официално бяха представени пред магистратите в Шумен.

Мъдрост, обективност и решителност пожела председателят на Окръжен съд-Шумен София Радославова на младия колега пред целия състав.

Цветанкова е родом от Панагюрище. Завършила е Езиковата гимназия в Пазарджик. С пълен отличен се е дипломирала през 2014 г. в Пловдивски университет "Пайсий Хилендарски". Стажувала е в Европейския съд в Люксембург. Владее перфектно немски език. Кариерата си започва като младши разследващ полицай в ОД на МВР-Пазарджик през 2015 г. През 2017 г. печели конкурс на ВСС за младши съдия. Завършва през настоящата 2018 г. 9-месечното си обучение в Националния институт по правосъдие, като отличник на випуска.

Ипократова встъпи в длъжност в Районната прокуратура в Шумен и бе представена на колектива от административния ръководител - районният прокурор Соня Александрова, която й пожела професионални успехи. Новото попълнение в магистратския екип на Районната прокуратура в Шумен е възпитаничка на Нов български университет, завършила е през 2007 г. Работила е 8 години като юрисконсулт в община Пловдив и в ТД на НАП-Пловдив.

По време на обучението си в Националния институт по правосъдието е участвала в международен европейски проект "ТЕМИС" за младши прокурори и екипът й е спечелил второ място. През октомври в Париж младши прокурор Ипократова ще участва във финалния етап на конкурса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони