Млад баща престъпи закона, за да вземе акта за раждане на бебето си

На съд отива и системен нарушител на карантината

Млад баща бе предаден на съд от Варненската районна прокуратура за нарушаване на карантинните мерки против COVID-19.

21-годишният Орлин и бременната му съпруга се прибрали от Франция на 19 март, където били на гурбет от края на 2019 г. Два дни по-късно жената родила.

На 30 март полицаи направили проверка на семейството и установили, че Орлин не си е у дома. Майка му казала, че отишъл в община Варна, за да получи акта за раждане на бебето. За системно нарушение на самоизолацията пред Девненския районен съд ще отговаря и 21-годишен жител на Игнатиево.

На 6 април Атанас се върнал от Чехия и посочил, че ще е се усамоти за 14 дни в с. Кипра заедно със свой приятел. Ден по-късно служители на МВР в Девня посетили посочения адрес. Атанас не бил там. Върнал се след минути с друг човек и се оправдал, че е ходил да си купи храна. Полицаите му направили контролна проверка на следващата вечер и пак не го открили.

Съквартирантът му обяснил, че Атанас се прибрал в дома си в Игнатиево. До края на карантината на 19 април той така и не се върнал на адреса в Кипра, заради което ще бъде съден за продължавано престъпление.

В обвинителния акт е посочено, че до момента Атанас е с чисто съдебно минало, но докато е бил под карантина се е появявал на публични места без предпазни средства и е контактувал с други лица, без да спазва дистанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право