Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Млад учен от Плевен изобрети нова технология за производство на кашкавал Млечният продукт съдържа повече белтък и млечни мазнини, подходящ е за спортисти

Снимка: Архив

Нова технология за производство на кашкавал е изобретил младият плевенски учен д-р Димитър Димитров, съобщава БНР.

Откритието вече е привлякло вниманието на научните среди в Европа. Надеждата на учения е и производителите да се поинтересуват от новия кашкавал, който е изключително полезен за спортуващите. Обработката е по-щадяща за състава на млякото и запазва в по-голяма степен хранителния състав в него.

Визуално и вкусово новият кашкавал не се различава от традиционния, но съдържа повече белтък и млечни мазнини. Повишени са хранителният състав и биологичният потенциал. Микроорганизмите също са повече, а при разграждането на продукта се получават повече аминокиселини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.