Млечният продукт съдържа повече белтък и млечни мазнини, подходящ е за спортисти
Нова технология за производство на кашкавал е изобретил младият плевенски учен д-р Димитър Димитров, съобщава БНР.
Откритието вече е привлякло вниманието на научните среди в Европа. Надеждата на учения е и производителите да се поинтересуват от новия кашкавал, който е изключително полезен за спортуващите. Обработката е по-щадяща за състава на млякото и запазва в по-голяма степен хранителния състав в него.
Визуално и вкусово новият кашкавал не се различава от традиционния, но съдържа повече белтък и млечни мазнини. Повишени са хранителният състав и биологичният потенциал. Микроорганизмите също са повече, а при разграждането на продукта се получават повече аминокиселини.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш