ММС ще бори уговорките с платформа

Борбата с манипулирането на резултати от спортни състезания е следващият приоритет в дейността на Министерството на младежта и спорта. Ведомството организира платформа „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“, а целта е да се обърне по-сериозно внимание на корупцията в рамките на българското председателство на ЕС.

Събитието е в изпълнение на проект по програма „Еразъм +”. Лектори на форума са представители Интерпол, Европол и ООН, както и организацията Спортрадар – световен лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание. От българска страна участват представители на МВР, Министерство на правосъдието, Комисия по хазарта и БФС, а БОК бе представен от вицепрезидента Любо Ганев.

„Това е един логичен ход за противодействие на мач-фиксинга и други негативни явления в спорта – заяви министър Красен Кралев. – Важно е да има адекватни мерки, с които да се противопоставим на лъжата, за да не позволим спортът да бъде използван като средство за реализиране на печалби чрез измами. Много важна е възпитателната роля на треньорите и наблюдателната роля на федерациите. За съжаление малко международни спортни федерации с изключение на футбола водят последователна и целенасочена борба срещу това явление.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.