МнВР: Няма нота от Испания срещу Стоичков

 

Министерството на външните работи отхвърли  появилата се в някои медии фалшива новина, че от Испания има постъпила нота Христо Стоичков да не бъде повече почетен консул на България в Барселона. Повод за появилите се спекулации явно са острите изказвания на Кавалера на „Златната топка“ по повод действията на полицията и националната гвардия по време на референдума за независимост на Каталуния.

Миналата седмица в ефира на тв гиганта „Унивижън“ легендата на „Барселона“ разкритикува испанските власти и поиска оставката на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария. Той дори я нарече последователка на диктатурата на Франко. Това изказване предизвика възторг в Каталуния и логично остро недоволство в испанската власт.

Възможно е тази седмица Стоичков сам да поиска да напусне почетната длъжност на консул, която изобщо не го ангажира с властта нито в Испания, нито в България. Неговата реакция явно ще е жест на солидарност с пострадалите граждани при сблъсъците с униформени по време на проведения референдум в Каталуния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ