Мними полицай и лекар завлякоха жена от Свищов с 800 лв. и бижута

69-годишна жена от Свищов е станала поредната жертва на телефонна измама. Тя била завлечена с 800 л.в и бижута от мними полицай и лекар.

Злодеянието било извършено в четвъркът, когато на домашния телефон на потърпевшата последователно се обадили двама мъже, представили се за полицай и лекар. "Криминалистът" заявил, че полицията е хванала две лица от група, извършваща побои и грабежи. В тях бил намерен лист с изписани телефонни номера, като пръв в списъка бил нейният. Мошеникът добавил още, че тя трябва да съдейства за хващане на останалите лица от групата, като изпълнява нарежданията на служителите, които ще й се обадят впоследствие.

След около 20 минути свищовлийката получила обаждане от мъж, който пък се представил за лекар. Мнимият доктор заявил, че дъщеря й се е подложила на операция, за която тя трябва да плати 10 000 лева. После "медикът" я заплашил, че ако не даде пари, ще й прережат гърлото.

Следващото обаждане било от „полицая“, който пък я уведомил, че ще изпрати човек да вземе парите, както и, че улицата била блокирана от снайперисти. Изтръпналата от страх жена оставила 800 лева и бижута пред дома си.

В РУ Свищов е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право