Мним комисар обра жена, спекулирайки с името на главния прокурор

Мним полицай и негов сподвижник успя да измами по телефона жена от Берковица да му даде пачка с пари, като за параван използва името на главния прокурор, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана

На 30 януари около 12 и половина часа на телефон 112 е получен сигнал от 61-годишна берковска жителка, която съобщила, че същия ден преди обяд на домашния си и на мобилния си телефони провела разговори с непознат, представил се за комисар Манолов и друг мъж, представил се за терорист.

Мнимият комисар я уведомил, че под ръководството на главния прокурор се провежда полицейска акция за залавяне на телефонни измамници и терористи и е необходимо съдействието й. Последвало второ обаждане на мобилния телефон от непознат, представил се за терорист, който отправил заплахи към живота й, както и към този на членовете на семейството й. Разговорите с измамниците продължили около 2 часа, като жената получила указания да изхвърли през терасата си плик със сумата от 5 000 лв. за залавянето на телефонните измамници и терористите. Впоследствие жената хвърлила през терасата на обитавания от нея апартамент сумата от 2 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Берковица.

Коментари

Задължително поле